סרטים לא צנועים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/10/13 19:08 יב בחשון התשעד

שאלה

שלום הרב, בזמן האחרון יש לי בעיה שאני נסחף מסרטון לסרטון פחות צנוע ופחות עד שזה מגיע לסרטים לא צנועים ואני אומר (אם בן אדם חושק בשמהו הוא תמיד ימצא אותו) אז זה לא משנה איזה אינטרנט... מחשבות שקופצות לי בראש על עירום באופן בילתי צפוי, זה נכון שבגילי המון ילדים נסחפים לזה. איך מכפרים על זה?!! ואיך אני לאר יסחף לזה שוב זה לא פעם ראשונה! בבקשה עזרה משהו שיגרום לי להבין את חשיבות העברה למה זה גורם. ואיך אני יכול למחול על זה ושזה לא יחזור שנית בבקשה!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הרבה פעמים הדרך הנכונה איננה רק "סור מרע" אלא הרבה "עשה טוב".
אתה מבקש עצות כדי להסתלק מהקלקול ואני מציע לך למלא את זמנך בדברים מועילים.
תעשה דברים מעניינים ושמחים, כך לא תהיה פנוי - לא בזמן ולא בלב הריק לדברים המקולקלים.
תעשה פעילות ספורטיבית: כדורגל - כדור סל וכד' -תעבוד - תתנדב - תעזור בבית - תטייל - תפעל בתחביבים שונים - תבקר חברים מעניינים - תלמד דברים חדשים - תשתתף בתנועת נוער...
תמלא את הזמן ואת הראש בעשיה שתהיה מעניינת ומשמחת, כך תמצא את עצמך בעולם אחר עם הרבה פחות הזדמנויות ופחות רצון לדברים המקולקלים.

בהצלחה!