סקוץ' ברייט בשבת- דחוף

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/10/13 10:45 כט בתשרי התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם מותר לשטוף כלים בשבת עם סקוץ' ברייט שעשוי מחומרים סינטתיים או שיש להשתמש רק במשהו מפלסטיק או ברזל(כמו ננס )

תודה מראש.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אסור להשתמש מתוך חשש לסחיטה.
להלן תשובת הרב אבינר
הבעיה במקרה שלנו היא בעיית סחיטה. ברור שאסור להשתמש בספוג, אולם מותר להשתמש בחומר סינתטי הדומה לצמר פלדה, כאשר חוטי המוצר נפרדים זה מזה ואינם צפופים מאד (שמירת שבת כהלכתה א, יב י-יב מהדורת תשמ"ט), ו"סקוטש-ברייט" הוא מצב ביניים. שאלתי לפני כמה שנים כמה תלמידי-חכמים וקיבלתי תשובות לכאן ולכאן.
מתוך
http://www.havabooks.co.il/shut.asp?cat=24

לכן משתמשים בניילונית או בשקים של תפוחי אדמה וכד'