ספר פס"ת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/06/19 23:05 ב בסיון התשעט

שאלה

שלום,

נתקלתי בקריאת הלכות בציון מקור הלכה בשם - פס"ת. מהו ספר זה או מי כתב אותו?

תודה!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

כנראה הספר: 'פסקי תשובות'

פסקי תשובות היא סדרת ספרי הלכה נפוצים, האוספים פסקים מעשיים מספרי פוסקים וספרי שו"ת. הסדרה נכתבה על ידי הרב שמחה בן ציון אייזיק רבינוביץ, רבה של קהילת משכנות יעקב בשכונת רמת שלמה בירושלים, נכדו של רבי יחיאל יהושע רבינוביץ (האדמו"ר מביאלא) וחתנו של חבר הכנסת לשעבר שמואל הלפרט.

הסדרה נכתבה על פי סדר המשנה ברורה, ומונה עד עתה שישה כרכים על חלק אורח חיים של השולחן ערוך. כרך נוסף יצא על יורה דעה מאת חתנו הרב אהרן אריה כ"ץ.

מלבד ה"משנה ברורה", המחבר מברר גם את דעתם של פוסקים נוספים, כמו בעל התניא. כחסיד, מדגיש המחבר גם את מנהגי החסידות והוא מביא למנהגים אלה מקורות בספרות ההלכה או הקבלה. הסדרה עוסקת בעמדת ההלכה בשאלות טכנולוגיות שנתחדשו בעשרות השנים האחרונות.

הסדרה קיבלה הסכמות מהאדמו"ר רבי בן ציון רבינוביץ מביאלא, דוד המחבר. ומהרבנים משה אריה פריינד, שמואל הלוי וואזנר, משה הלברשטאם, נסים קרליץ, יצחק טוביה וייס ועוד.

(מתוך ויקיפדיה)