ספרי מחשבת ישראל ליהודי חילוני

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/07/22 00:28 יד בתמוז התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני אוהב מאוד לקרוא ספרי פילוסופיה ומחשבה של תרבויות שונות,

גדלתי במשפחה יחסית מסורתית אך לצערי לעולם לא נחשפתי כהלכה לספרי מחשבת ישראל.

כיום אני בשלב בחיים שהאמונה באל לא מובילה אותי, עם זאת קיימת בי הערכה גדולה מאוד לחוכמת עמינו ומאוד הייתי רוצה ללמוד ולהעמיק. הייתי שמח לקבל המלצות לספרים של רבנים חשובים מכל הזמנים שחשוב וכדאי להכיר ולקרוא ושיהיו נגישים לאדם כמוני שלומד לבד וללא נסיון בכתבים יהודים. במידת האפשר בנושאים שקשורים כמובן גם ליחסי האדם והאל אבל גם לשאלות של מוסר, של היקום, של הגישה הנכונה שלנו לחיים ואולי אפילו גם לדברים יום יומיים כמו יחסים, בריאות וכו..

תודה רבה על זמנך!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כדאי להתחבר לספרי הרב הגאון חכם הרזים יהודה ליאון אשכנזי (מניטו) זצ"ל. שחיבר הרבה ספרים בנושאים שכתבת עליהם. וביניהם. סוד העברי, מדרש סוד ההפכים. ועוד ספרים רבים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ