ספרי יסוד ביהדות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 06/09/01 21:51 יח באלול התשסא

שאלה

שלום רב,

מורה מבוגרת שהייתה אצלי בהשתלמות הגדירה עצמה כאחת כזו שלא היה אכפת לה לחזור בתשובה.

חפשתי ספרים שיכולים לקרב אותה לאמונה ולא מצאתי. אשמח אם תוכלו להמליץ לי עבורה ספר "לא כבד" כהגדרתה.

תשובה

שלום רב,
ברצוני להמליץ על ספרים בשני תחומים:
בתחום ההלכה ומושגים ביהדות - "יהדות הלכה למעשה", של הרב ישראל מאיר לאו, ו"במעגלי החיים" של הרב יונה מצגר ונחום לנגנטל, "ספר התודעה" של הרב אליהו כי טוב, וכמובן קיצור שולחן ערוך (של הרב גאנצפריד לאשכנזים, ושל הרב חיים דוד הלוי לספרדים).
בתחום האמונה- סדרת ארבעה ספרי "אל המקורות"- אוצר מאמרים בהשקפת היהדות, 2 כרכי "אמונות" של הרב ישראל הס.
וכמובן כדאי להיות בקשר עם רב וניתן גם להמליץ לה על הקו שלנו אם היא תרצה ךשאול ולהתעניין.
בהצלחה רבה
חברים מקשיבים