ספר/ית לבנות

חדשות כיפה הרב שי פירון 07/04/02 16:48 כה בניסן התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב

ברצוני לשאול האם יש בעיה ללכת לספר שהוא בן? בגלל איסור נגיעה, וכמו כן באותו נושא לגבי כל מיני דברים כאלה, לדוגמא רופא שיניים, תופר וכו'

תשובה

ב"ה

שלומות,

את התשובה ניתן לחלק שלני מעגלים שונים:
1. במעגל ההלכתי, יתכן וניתן למצוא היתר לכגון זה. כידוע, מופיע בהלכה הנימוק של "באומנותיה טריד" היינו שכאשר אדם עסוק במלאכתו אין הוא פנוי להרהורי עבירה. מטעם זה איננו אוסרים ברופאים כמו גם במציל בחוף נפרד.

2. בה בעת, עדיין מן הבחינה המוסרית, הערכית וההעמקה בענייני צניעות, נראה לי שבמקום שיש אפשרות אחרת, ראוי ללכת לאשה ובעיקר אצל ספר שנוצרת מעין קרבה בשעה שנמצאים אצלו, ומשוחחים על הא ועל דא, נראה לי שראוי ללכת לספרית.

בברכה,

שי