ספרים שלא הוחזרו

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/07/13 18:05 יט באב התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אחותי איבדה לפני כ10 שנים ספרים של ספרייה מסויימת ולא החזירה עכשיו היא חזרה בתשובה ורוצה להחזירם מה עליה לעשות? אם הספרייה עדיין קיימת אז להחזיר לשם סכום מסויים של כסף ?אבל אנחנו לא יודעים בדיוק את הסכום או לתת צדקה מה עדיף?

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לתת צדקה זה לא פתרון.
השבת גזלה היא תנאי לקבלת התשובה שלה.
לכן עליה לעשות כל מאמץ כדי לתקן את מה שקלקלה.
צריך לבוא לספריה ולספר לספרנית בדיוק מה שהיה. הספרנית היא שתקבע כיצד צריך לפצות את הספריה.

אם יתברר שהספריה נסגרה - צריך לבדוק למי היתה שייכת (לעיריה למתנ"ס וכד') ולפנות אליהם כדי לברר את הענין ולשלם להם לפי מה שידרשו.