ספרים לא ממש צנועים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/05/07 02:00 יד בסיון התשסז

שאלה

בסיעתא דישמיא

שלום

אני אוהב לקרא ספרים זה מעשיר מעניין מרגש וכו' אך יש ספרים שיש בהם קטעים קצת לא צנועים אך רוב הספר בסדר גמור,כדאי להפסיד את החויה המדהימה הזאת בגלל קצת קטעים לא צנועים??

תודה,אתם עושים עבודת קודש

תשובה

שלום וברכה
שאלה זו מחייבת אנציקלופדיה של ממש, ומה שאכתוב כעת הוא עזרה ראשונה בלבד, ולא תשובה הלכתית מסודרת:
קו הגבול צריך להיות תיאורים פיזיים של יחסי אישות או תיאורי גוף אינטימיים. לאמור: אם מדובר בדברים מעין אלה יש להפסיק לקרוא את הספר ולוותר על החוויה המדהימה בשל החשיבות העליונה של שמירת קדושה וצניעות. אנחנו מוותרים על הרבה חוויות כדי לחיות חיי קדושה, וכך ראוי שיהיה.

כל טוב