ספרים בפסח

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/03/02 17:17 יב בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

אני מאוד מקווה שהשאלה תגיע ותיענה לפני ליל הסדר הבעל"ט...

השאלה היא כזאת: ישנו מנהג אצלנו מנהג שלא להוציא הגדות של פסח לפני החג ובכלל מחשש שיאכלו לידם וי'הי'ה בהם חמץ, וכן להחליף את הברכונים, ואני השנה קיבלתי הגדה עם פירושים וקראתי בה בימים האחרונים ומישהו האיר את תשומת לבי שעכשיו אסור לי להשתמש בה בסדר, אז האם יש אפשרות בכל זאת להשתמש בה, ומה בנוגע לשאר ספרי קדושה שיש בבית ויש חשש שאכלו לידם?

בתקווה לתשובה לפני החג,

ארבל.

תשובה

בס"ד

אם נזהרת שלא יפלו לתוכם פירורים של חמץ - מותר להתשמש בהם בפסח ואפילו בליל הסדר.

אם לא נזהרת - נקי את ההגדה היטב שלא יהיה בה פירורי חמץ

לגבי ברכונים - כדאי להחליפם. ואם אין - לנקותם היטב כנ"ל.

חג כשר ושמח