ספירת העומר

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 07/04/02 14:26 כה בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב המכובד,

כאשר אנו סופרים את ספירת העומר אנו אומרים לפני כן "שיר למעלות" אח"כ ק"י "ברכו" ספירת העומר ק"י ואח"כ עלינו לשבח ועוד ק"י, הנוסח הוא נוסח ספרד האם זהו המנהג הנכון או לא.

בתקווה לקבל תשובה במהירות ,

ישראל

תשובה

ב"ה כ"ח ניסן תשס"ב

לישראל שלום!

יש שני מנהגים במיקומה של ספירת העומר בתפילת ערבית , יש נוהגים לאמרה לפני "עלינו לשבח" ויש נוהגים לאמרה אחרי "עלינו לשבח", וכל אחד נוהג כמנהגו. לגבי קדיש יתום, הסיבה שיש אומרים אותו אחרי ספירת העומר זה בגלל שאומרים אחרי הספירה מזמור תהילים "למנצח בנגינות", אבל כיון שמיד אחר כך אומרים "עלינו לשבח" רצוי שלא להרבות בקדישים, אבל אם הענין יגרום למחלוקת בציבור השארו במנהגכם.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת