ספירת העומר,דחוף!

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 08/04/02 08:28 כו בניסן התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום!

אני נוהגת בכל ערב לספור ספירת העומר בברכה,אתמול שחכתי לעשות כך. האם ישנה אפשרות שאמשיך לספור בברכה? (היום בבוקר ספרתי ללא ברכה)

בתודה מראש,

יערה.

תשובה

ב"ה כ"ח ניסן תשס"ב

ליערה שלום!

מי ששכח יום אחד לספור את העומר אינו יכול להמשיך ולספור בברכה, כיון שיש דעה בראשונים שכל ספירת הימים היא יחידה אחת, שכחת יום אחד פוגעת בשלמות הספירה, אבל אם ספרת למחרת בבוקר ללא ברכה את יכולה להמשיך ולספור בברכה. מנהג טוב מידי בוקר לספור ללא ברכה על מנת שנוכל להמשיך ולספור בברכה. חשוב להדגיש שגם מי ששכח יום שלם וסופר ללא ברכה, חייב להמשיך ולספור ללא ברכה, גם מצוה ללא ברכה נחשבת כמצוה, כי ברכות אינם מעכבות, רצוי לשמוע ברכה ממי שסופר בברכה ולכווין לצאת ידי חובה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת