ספירטואליזם

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/12/03 15:06 ג בטבת התשסד

שאלה

שאלתי את השאלה הבאה בחברים מקשיבים ובחור בשם "יונתן", ענה אבל לא ענה לשאלתי...

אני אשמח מאוד אם תפנו את שאלתי בדחיפות רבה לרב שמואל אליהו....

אני צריכה בתשובה מקורות מהגמרא או מהתורה ולא תשובות "באוויר".

בספר "עשה לך רב" של חיים דוד הלוי הוא כותב (חלק ב' עמוד לג) בנושא "היש לנשמה דמות" שכאשר הנשמה תחזור לעולם הזה בתחיית המתים היא תופיע בדמות שניבחרה לך עוד לפני שהגיע לעולם! והשאלה שלי היא:

אייך זה ייתכן שהיא תגיע במלבוש של דמות אחד? הרי בגילגול נשמות הנשמה מגיע לעולם הזה כל פעם במלבוש אחר... באיזה מהמלבושים היא תגיע?

ממש ממש תודה... גילי.

תשובה

בס"ד

כתבת נכון שבשאלות כאלה רוחניות צריך לענות מידיעה ולא מהאויר. ואולי באמת כך ענו לך רק לא רצו לחשוף ברבים את המקורות הרוחניים שלהם.

בכל מקרה את השאלה הזו שאלתי את מו"ר אבי והוא ענה לי עליה ועל עוד כמה שאלות שקשרות אליה למשל - עם איזה בעל תחיה אשה מגלגול זה או אחר. וכו'

והתשובה העמוקה מיני ים והפשוטה כל כל היתה שהוא יבוא בגוף שבו הוא תיקן יותר מכל.

דהיינו החיבור האמיתי של הנשמה לגוף הוא התיקון הגדול. והסתירה בניהם היא העבירה הגדולה מכל. זה מהות הענין של "כרת" שהנשמה כרותה מהגוף מעברו ומעתידו.

לכן המיוחדות של צדיקים מופיעה בגופם גם אחרי פטירתם, ולכן הצדיקים יקומו בגוף שבו הם עשו הכי הרבה בעולם כי גוף זה הוא היותר מתאים ומזוכך לתחיית המתים.

בהצלחה

********
ראה מקור בספר רב פעלים בחלק סוד ישרים ח"ב תשובה ב'