ספורט

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 19/08/07 16:51 ה באלול התשסז

שאלה

שלום הרב צבי יניר,

שאלה לי אליך...

האם ספורט נוגד את התורה?

והאם אפשר לשחק כדורגל בשבת? {גם בדשא וגם על ריצפה}

תודה, תמיר

תשובה

פעילות ספורטיבית גופנית ודאי שאינה נוגדת את התורה.
יש מקום לדון בתרבות האלילות שנוצרה בספורט, אך דיון זה קשור גם לאלילי זמר , ובכלל ליחס לתרבות מערבית.
אסור לשחק בכדור-רגל בשבת, גם בדשא וגם בריצפה, גזירה משום אשווי גומות. אף שזה נראה דבר רחוק שמישהו יישר קרקע לשם כדורגל יש מספיק איסורים שניתן לעשות כדי לאפשר את המשחק כגון לסמןשערים ע"י נטילת אבני מוקצה, ולכן נפסק במשנה ברורה ובשש"כ שאסור בכל מקרה.
אך כשילדים משחקים מוטב שלא למחות בהן , מוטב יהיו שוגגין ולא מזידין