סעודת שבת אחרי חצות בלי קידוש

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 23/04/20 22:22 כט בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אנחנו ספרדים. בשבת בבוקר אחרי התפילה, אנחנו עושים קידוש על יין ואוכלים כזית עוגה, ומברכים עליה מזונות.

את הסעודה השניה של שבת (המוציא וברכת המזון) אנחנו עושים יותר מאוחר, בדר"כ לאחר חצות היום.

האם יש בעיה במה שאנחנו עושים? האם כזית עוגה מספיק? האם מותר לאכול את הסעודה השניה של שבת אחרי חצות היום?

תודה רבה

תשובה

לשואל שלום,

אין בעיה במה שאתם עושים.

כזית עוגה מספיק כדי לצאת ידי חובת 'קידוש במקום סעודה'.

מותר לאכול את הסעודה השניה אחר חצות, בתנאי שאתם לא בצום עד חצות.

ואמנם טוב לקיים סעודת שבת לפני חצות, אך אין זה מעכב.

(מקורות: שולחן ערוך סימן רעג סעיף ג | משנ"ב ס"ק כה | משנ"ב רפח ס"ק א | דלא כערוך השולחן רפח)

בהצלחה!