סעודת מצווה עם ערבים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/08/13 00:27 ח באלול התשעג

שאלה

שלום הרב

אמא שלי עובדת בתפקיד בכיר. שאיתה מהעובדים הבכירים שלושה ערבים. (שניים מוסלמים)

בעז''ה יש לנו שמחת בר מצווה בקרוב, ואמא שלי הזמינה את כל העובדים הבכירים , כולל הערבים רק לסעודת החג באולם.

האם יש בכך בעיה ? אנחנו משפחה דתית ציונית וכך גם אורחנו, והם כבר הוזמנו , מה עושים? ממה יש להיזהר? מה לעשות ? מה דעתך ? (אמא שלי ביקשה לשאול פה )

תודה רבה !

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין כל בעיה - הם כמו כל אדם שאינו יהודי, מותר להזמין אותם לשמחות וצריך לנהוג כלפיהם באדיבות והערכה כמו כל אדם.
יש להזהר שלא יגעו בבקבוק יין פתוח (ביין מפוסטר אין בעיה).

תזכו לשמחות רבות

עייני תשובה להלן
http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=66222