סעודת ליל שבת מוקדמת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/06/11 06:47 ג בסיון התשעא

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום

אני נשואה לבחור ממשפחה חילונית ויש סוגיה העולה מדי פעם בנוגע לזמני ארוחות בשבתות וחגים.

כמקובל, חלק מהשבתות ומהחגים אנו נמצאים אצל הורי בעלי. לפעמים יש ארוחה משפחתית גדולה מאד והמשפחה לא מעוניינת לחכות עד צאת הכוכבים על מנת לאכול מסיבות נוחיות כאלו ואחרות.

רוב הפעמים באמת מתחשבים בי ובעלי מקדש אחר צאת הכוכבים, אך כאמור כאשר ישנם אורחים רבים אומרים לי כי אני זו שצריכה להתגמש הפעם...

במקרים כאלו אני יושבת בשולחן עם כולם ולא אוכלת כלום, עושה קידוש לבד עם בעלי לאחר מספר שעות ואורחים סעודת ערב שבת/חג לבדנו.

בעיה זו מתעוררת כל פעם כאשר שבת נכנסת בשעה מאוחרת ומשרה עליי דכאון למשך כל החג/שבת....

מה עליי לעשות? להמשיך כמנהגי או שיש פתרון כלשהו שבו אוכל להנות מארוחת שבת/חג עם משפחת בעלי?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

רבים נוהגים בזמן שעון קיץ לקבל שבת משעת 'פלג המנחה' (להדליק נרות ולקבל שבת כשעה וחצי לפני השקיעה).
בעלך יכול להתפלל מעריב (למרות שהשמש לא שקעה - ויחזור על קריאת שמע לאחר הלילה).
ומיד אפשר לקדש ולאכול. כך שאתם יכולים להצטרף לארוחה אם היא מתקימת כשעה לפני השקיעה.
לדוגמה, היום, שבת פרשת קרח
כניסת שבת בירושלים - 19.13
השקיעה - 19.53
פלג המנחה (כניסת שבת מוקדמת ביותר) - 18.24