סעודת הודיה לבת ולימוד הבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/05/06 14:28 כד באייר התשסו

שאלה

בס"ד

לאחרונה נולדה לי ברוך השם בת - 9 לאפריל. ביום שהיא נולדה, היא נולדה ב4 בבוקר, וכבר באותו יום בשעה 7 בבוקר עשיתי סעודה עם אמא שלי ועם לחם ויין וברכתי שהחיינו. כמו כן ביום שישי האחרון ב19 למאי עשינו סעודה גדולה עם 300 מוזמנים באולם, אבל לא ברכתי לפני כולם שהחיינו אלא רק אמרתי "תודה לבורא עולם שנתן לנו את הזכות להיות הורים" וגם אבא שלי ואמא שלי אמרו כמה דברים. האם עשיתי את חובתי בהודיה על הבת,או שיש דברים נוספים שאני חייב לעשות - קח בחשבון שאני חילוני

השאלה הנוספת היא האם מותר לי ללמד את הבת שלי גמרא שוטנשטיין, או שיש צורך ברב. שאלה זאת כמובן לא דחופה, כי הילדה רק בת חודש

בכבוד רב,

רותם

תשובה

שלום וברכה
עשית מצוין.
יהיה רצון שברכותיכם תתמלאנה, ותזכו לגדלה לתורה לחופה ולמעשים טובים.

מותר לך ללמד את הבת שלך מה שתרצו.
ולוואי ותרצה היא ותרצה אתה ויהיה לכם נחת רוח האחד מהשני

כל טוב