סעודת אמנים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/11/18 12:11 ל בחשון התשעט

שאלה

היי,

יש לי שאלה בנוגע לסעודת אמנים.

האם יש אפשרות לערוך את הסעודה לבד או עם כמה בנות (פחות מ10)...?

במידה ולא ניתן לערוך אותה עם 10 בנות מה כן אפשרי לעשות?

אשמח למענה תודה מראש.

תשובה

ב"ה

שלום.

אין הלכה כזו שצריך לעשות"סעודת אמנים" זו המצאה. אבל זה מנהג יפה וטוב שאם מתכנסים אנשים יחד שכל אחד יברך בקול וכולם יענו אמן אין מספר מינמום לברכה וגם שאת לבד את מברכת לפני שאת אוכלת ולא צריך מניין וכדומה . ומנהג טוב הוא להתפלל ולבקש מהקב"ה בקשות אישיות .

ובכל מקרה אם מתכנסים לסעודה משותפת כדאי ללמוד את סדר הקדימויות בברכה כגון מג"ע א"ש וכדומה.

בתאבון,

עוזיאל אליהו,

.