סנדק

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/04/12 10:57 כו בניסן התשעב

שאלה

שלום וברכה

האם מותר לאדם רווק להיות סנדק בברית מילה ?

תשובה

בס"ד
להלן קטע של הבן איש חי מתוך
http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=81157

והבן איש חי בשו"ת רב פעלים חלק ד - סוד ישרים סימן יא נשאל האם בחור רווק יכול להיות סנדק :
והשיב שמותר אף שבדרך כלל נותנים לאיש גדול :
" אבל איש אע"פ שהוא בחור מה טעם יש למונעו ממצוה זו וכי כהן שאין לו אשה אינו ראוי להקריב ורק בכה"ג ביוה"כ כתיב וכפר בעדו ובעד ביתו וארז"ל ביתו זו אשתו כנודע. מיהו אם הוא קטן שעדיין לא השלים י"ג יש טעם קצת למנוע ולא מצד הדין אלא מצד חסידות וחבוב מצוה יען כי מצוה זו של סנדקות הואיל ויקרה היא מאד ראוי לעשותה ע"י גדול בר מצוה רק כל שהוא גדול אעפ"י שהוא בחור שלא נשא אשה אין קפידה בזה ומ"מ אעפ"י שאין קפידה בזה עכ"ז לא נהגו העולם לעשות מצוה זו בבחור מפני כי הדרך אם אבי הבן הוא עצמו אינו יושב סנדק אלא מכבד אחרים הנה הוא מכבד לאדם גדול ולא לבחור גם הבחור עצמו על הרוב מתבייש להיות סנדק לכן לא שכיח זה אבל אה"נ אם נזדמן כך ורוצה הבחור להיות סנדק אין למנעו וזה ברור ופשוט ואין צורך להאריך בו והשי"ת יאיר עינינו בתורתו אכי"ר. "