סנדק עם אופי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/06/20 10:15 כה בסיון התשפ

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב

אני ובעלי מתלבטים לגבי סנדק לבן שלנו. שמעתי פעם שיש חשיבות לבחור אדם ירא שמים וצדיק, ויש שאמרו שתכונות הסנדק עוברות לילד.

אבא שלי בתהליך חזרה בתשובה בשנים האחרונות. בעבר הוא היה מסורתי בלבד והתנגד לכל מהלך של התחזקות בבית. היום הוא ב"ה לומד משניות בקביעות, מתפלל בשבת שלוש תפילות, מעודד אותנו להתחזק. יש דברים שעדיין אינו מקיים אך הוא מוסיף לעצמו כל פעם הנהגה טובה חדשה.

אני מאוד רוצה לכבד אותו להיות הסנדק, אך מתלבטת בגלל אופיו הקשה. הוא אדם שכלי מאוד, ועקשן. יש לו היגיון ושכל חריף מאוד.

אני לא יודעת אם נכון לתת לו בגלל מעלותיו כחוזר בתשובה, או לתת לסבא של בעלי, אדם צדיק וצנוע.

תשובה

שלום

אין מניעה לתת לאביך.

היותו בעל תשובה הינה מעלה ולא חסרון.

אופיו השכלי והעקשני, יכול לשמש אם מכוונים נכון את הילד, לגדלות בתורה שלא תבוא על חשבון המידות.

והעיקר, להחליט על כך יחד עם בעלך באהבה, ולאחר תפילה.

מזל טוב