סליחות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/09/08 14:13 ב באלול התשסח

שאלה

שלום אני סטודנט אני גר במושב ויש לנו בית כנסת שאומרים בו סליחות בשעה 4 לפנות בוקר ואני קם בבוקר ב7 ללכת ללימודים ובלילה אין פה סליחות

איך ומתי אני יגיד סליחות כדי שאצא ידי חובה

האם מותר לי להגיד סליחות יחיד בזמן כלשהו במשך היום? בצהרים בערב? או שחייבל ומר בחצות הלילה או בבוקר.?

או אם יש פתרון לכבוד הרב... ?

תשובה

ב"ה

שלום.

אם קשה לך לקום כל יום בשעה ארבע לפנות בוקר אז [תלך לישון מוקדם.]

ואם הנ"ל לא מתאפשר לך אז תנסה לארגן מנין מצומצם (בלי לפגוע במנין המרכזי ) או בשעת חצות או לאחר תפילת שחרית בבוקר.

ואם הנ"ל לא מתאפשר אז לפחות תשתדל לקום פעמיים בשבוע בימי שני וחמישי.

ואם הנ"ל לא מתאפשר אז תנסה לארגן מנין לסליחות במשך שעות היום עד השקיעה.

ואם הנ"ל לא מתאפשר , תגיד ביחיד (חוץ מאותם קטעים ותפילות שצריך מנין עבורם ).

שיהיה בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.