סליחה???????????

חדשות כיפה הרב שי פירון 19/02/02 14:20 ז באדר התשסב

שאלה

אתה מוכן להסביר לי למה הומוסקסואלים ולסביות חיים בצורה כל כך לא נכונה? זה מאוד מתסכל!

האם אתה אומר שמשפחות וזוגות חד מיניים לא הולכים בדרך הישר? מה אם אהבה? אה? הכל חוקים ומגבלות. אני יודע שאתה מאמין בכל דבר אשר בתנ"ך (לפחות נראה לי) אבל למה, למה לשלול ישר כבר אמרת שאם ינסו להסביר לך על זוג הומו-לסבי לא תשתכנע אבל אולי פשוט תנסה? אני לא מבקש ממך לאכול חזיר או לשתות מילק שייק עם המבורגר אלא רק להבין. למען השם אתה מורה את המדריך של הרבה אנשים אם תנסה ותבין שהומו-לסביים לא צריכים לשנות את דרכם ולהדחיק את רצונם לחיות כמו שהם ללא שקר, ולספק את תאוותם המנטלים וגם המינית. תנסה זה הכל זה הכל

אם אתה רוצה לדעת (וכנראה שלא) כברשאלתי את הרב שמואל אליהו על נושא זה ואתם פשוט בורים!

תנסו להבין ורק אחר כך תבדקו עובדות!

"יש לי אהבה והיא תנצח" אמר זמר מצליח, לא הוא לא הומוסקסואל. כל אחד ואהבתו שלו ושלה.

תנסה להבין ושוב רק אחר כך תקבע אתה לא רוצה לחרוץ דין עוד לפני משפט, נכון?

אוהב

נדב ליסאי

תשובה

ב"ה

נדב היקר.

ראשית, העובדה שהתורה אוסרת זאת בצורה כל כך ברורה מלמדת שמעשה זה מנוגד לרצון האלוקי. מה חשובה ההבנה שלי? הלגיטמציה שלי?!
רצונו של האל הוא לבנות עולם שבו יש המשכיות, יש התרבות. רצונו של הי"ת היא לבנות עולם שיש בו אהבת אמת בין איש לאישה.
החברה המודרנית, זו המלמדת שהכל לגטימי, הכל מותר, הכל אפשרי טועה בכך שהיא הופכת את הכל ליחסי, לאנושי.
עולמי הרוחני מורכב גם מהבנה שיש גם מקום למוחלט, לקבוע, לאלוקי ולא רק ל יחסי, לאנושי.
אשר על כן, אני חש נאמן להנחיה האלוקית ומשתדל להבינה, מה שלא תמיד מתאפשר.
יחד עם זאת, אמונתי התמימה בצדק ובחסד האלוקי לא מאפשרות לי לקבל שיש כאן עוולה, חוסר צדק וכו'.
גם העובדה שהתורה מענישה מי שנוהג בדרך זו מעידה כאלף עדים שהשקפת היהדות היא שאין מדובר בפגם גנטי אלא במה שנשלט ובר שינוי.
לכן, אני לא יכול לקבל מה שאתה אומר. אינני נלחם בך באופן אישי אבל אעשה כל מאמץ לשלול את הלגיטמציה הציבורית, החברתית, בעמדתך.

אולי יש בך אהבה. אבל בעיני יש אהבה גדולה מזו - אהבת איש ואישה ועל גביהם הגדולה שבאהבות: אהבת האדם לאלוהיו, אותו האל שאסר יחסים חד מיניים.

בברכה,

שי