סליחה זה לפי הפוגע או לפי הנפגע?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/10/02 08:59 יט בחשון התשסג

שאלה

שלום!

האם בקשת סליחה היא ע"פ הפוגע או ע"פ הנפגע?

כלומר: ראובן שאמר לשמעון דברים , ושמעון נעלב מכך.

ראובן יודע שאילו היו אומרים לו את אותם הדברים, הוא כלל לא היה נפגע. ושמעון הוא רגיש ביותר ועל כן נפגע.

האם על ראובן לבקש סליחה משמעון בכל זאת?

תודה!!

תשובה

בס"ד

"סליחה" היא על פי הנפגע.

ודאי הוא שאם הנפגע מתעקש על דבר שאין בו צדק - אין "חובה" לבקש שוב ושוב בגלל הפגיעה. אבל גם במקרה הזה יש "חובה" לכל הפחות מדין "חסד" ולפייס את הנעלב. למה שהוא יצטער?

מעבר לכל זה אני רוצה לומר לך, לפי השאלה משמע שראובן הוא מין מיוחד שלא נפגע. זה שיש לו "רמה רוחנית" גבוהה - אני לא חושב שזה לא מתיר לו לפגוע באנשים נחותים ממנו.

עוד הערה קטנה - ראובן אומר שהוא לא היה נפגע. אני לא בטוח שכך יהיה כשיפגעו בו בפועל ח"ו. ובכל מקרה מאחל לו שלא יפגעו בו חלילה.

מסקנה - לבקש סליחה ומהר ומכל הלב עד ששמעון יעלה חיוך על פניו.

בהצלחה