סכסוך

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/01/14 21:11 כד בשבט התשעד

שאלה

שלום לרב,ברצוני לשאול אותך שאלה:

סיפרתי לחברתי הטובה דבר לא טוב שמישהי אמרה עליה(הן לא מכירות אחת את השנייה כל כך טוב) הרגשתי צורך כי היה לי קשה להסתיר זאת מפניה.

חשבתי בתחילה שאני עושה מעשה טוב,אך מיד הרגשתי שסיכסכתי ביניהן.

יש איזשהו פיתרון לכפר על מה שעשיתי?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מה שעשית זה בדיוק איסור לשון הרע.
את ראית שהאיסור הזה כל כך חשוב - מי שעובר עליו מביא שנאה מיותרת לעולם.
הדרך לתקן היא לפייס ביניהם.
להביא כל אחת מהן לומר דברים טובים על השניה ואז לספר לכל אחת כמה השניה בעצם רואה ורוצה את טובת האחרת וכך להביא אהבה ביניהן.
עליך גם לעשות תשובה: להתחרט על מה שעשית. להבטיח ששוב לא תחזרי על כך. ולבקש מד' שימחל לך על החטא.