סכך על פרגולה ממתכת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/10/03 09:55 יב בתשרי התשסד

שאלה

שלום רב.

רציתי לתאר לכבודו את הפרגולה בביתו של גיסי למען הסר מכשול וספק כאשר גג הפרגולה בנוי מלייסטים ממתכת המשופעים בזווית , וממבט תחת לפרגולה מדדנו את רוחב הבסיס כ- 3 סמ' והמרחק בין לייסט אחד למשנהו כ - 8 סמ'.

ושאלתי היא האם ניתן לבנות סוכה בפרגולה כזו עם סכך לנצח שיונח על קורות עץ ללא בעיית כשרות מהסיבה הנ"ל.

בתודה,

אודי.

תשובה

בס"ד

ניתן לבנות סוכה בפרגולה כזו עם סכך שיונח על קורות עץ. בגלל שהמרווחים הם גדולים.

כדאי שהסכך יעטוף את קורות המתכת מלמטה ומלמעלה אבל זה לא מעכב.

בדרך כלל אנחנו לא ממליצים על סכך לנצח - אבל זה כבר ענין אחר.