סירוב פקודה על פינוי מאחזים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/10/02 21:00 יז בחשון התשסג

שאלה

מה דעת הרב בענייין פינוי המאחזים בכלל... ובשבת אני הבנתי שזה פיקוח נפש , כן???

אם יגידו לאכול חזיר בצבא, אז יהיה מותר, כמו שהיה מותר לפנות את המאחז (אליבא דפואד) בשבת?

למה אף רב לא יצא חזק נגד זה ???

נראה לי שזה חשוב, לא???

ישר כח על השו"ת ותודה רבה רבה

תשובה

בס"ד

פינוי מאחזים הוא חמור ביותר. כבר כתבתי דעתי באתר זה שפינוי מאחזים יותר חמור מחילול שבת, שהרי התירו לכבוש את הארץ גם בשבת, ויריחו נכבשה בשבת.

אף על פי כן יש הבדל בין סירוב פקודה על אכילת חזיר או על חילול שבת לבין סירוב פקודה על פינוי מאחזים. סירוב פקודה על אכילת חזיר או על חילול שבת - לא יעשו פילוג בעם ישראל. סירוב פקודה על פינוי מאחזים - עלול לעשות פילוג.

למה?
כי הראשונים נתפסים כענין פרטי דתי, והאחרון נתפס כענין פוליטי.

למה ישוב ארץ ישראל הוא פוליטי?
לא יודע!!

מצוות ישוב ארץ ישראל הוא הענין המרכזי ביותר בתורה. אלוקים נשבע עליו!! מה שלא נעשה לשום מצוה אחרת בתורה. אלוקים נשבע על כך לשלושת האבות, הוא חזר על שבועותו זו למשה רבינו כמה פעמים.
הָאָרֶץ אֲשֶׁר נִשְׁבַּע לְאַבְרָהָם לְיִצְחָק וּלְיַעֲקב - בראשית פרק נ.
הָאָרֶץ אֲשֶׁר נָשָׂאתִי אֶת יָדִי לָתֵת אֹתָהּ לְאַבְרָהָם לְיִצְחָק וּלְיַעֲקֹב - שמות פרק ו.
הָאָרֶץ אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי לְאַבְרָהָם לְיִצְחָק וּלְיַעֲקֹב לֵאמֹר לְזַרְעֲךָ אֶתְּנֶנה - שמות פרק לג
ועוד ועוד.

אך מה לעשות. מאז חורבן בית שני שנחרב בגלל מחלוקת אחים - אנחנו חרדים מאוד מפילוג בעם.

אני יודע שהשמאל מאיים בסירוב פקודה על פינוי מאחזים של ערבים. לדעתו זו "פקודה שדגל שחור מתנוסס עליה".
אבל לדעת אותו שמאל - פינוי מאחזים של יהודים זה חוקי לחלוטין ואפילו מצווה.

השמאל הישראלי ניסה בלי הצלחה לעודד סירוב פקודה על שירות ביהודה ושומרון, בעידודו של שומר החוק מספר אחד במדינה - מי שהיה היועץ המשפטי לממשלה מיכאל בן יאיר. כל כך ולא עלה בידו מאומה.

אעפ"כ - אין לנו להשוות את עצמינו ל"מוסר הגמיש" של השמאל, מוסר שמתאים את עצמו לצרכיהם הפוליטי.

אנחנו צריכים להתרגל יותר ויותר להרגיש אחראים על כלל ישראל ולהזהר מכל דבר המביא פילוג.

למה?
כי פינוי מאחז הוא חמור מחילול שבת אבל לא יהרוס אותנו. פילוג - עלול להרוס אותנו.

אני יודע שיש מי שמנצל את החולשה הזו שלנו ואת החשש שלנו מפילוג להשיג הישגים פוליטים מדומים.
אבל אתה - אין לך לחשוש. מי שמנצל תכונה טובה שלנו למטרות פוליטיות ציניות - לא יפיק מכך מאומה.

לא יתכן שהקב"ה יתן שבגלל אחריות לאומית יפגע הישוב היהודי בארץ ישראל.

הקב"ה קורא הדורות מראש יגלגל את הענינים כך שבטווח רחוק לא יגרם מכך נזק.

זו לא זריקת האחריות לשמים - זה קיום המצוות וההדרכות שנן לנו הקב"ה. הוא לא רוצה לראות ביננו "שנאת חינם". שנאה שהחריבה את הבית השני.

הבית השלישי יבנה באהבת חינם.

וראה עוד
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=14987