סיכת ביטחון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/10/09 22:06 ט בחשון התשע

שאלה

שלום,

האם מותר להשתמש בסיכת ביטחון בשבת, כדי להצמיד בין חולצה לבגד שעליה (לא כדי לסגור קרע או חור)?

אם שמתי את סיכת הביטחון לפני שבת, האם מותר לי להוציא אותה מהבגד בשבת, כדי לפשוט אותו?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
הבאתי לפניך דברים מסודרים מתוך הקישור:
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=4184
באתר 'ישיבה'

אם למשל נפל כפתור מחולצתו ורוצה לשים בשבת סיכה שתחזיק את הבגד, מותר לו לקחת סיכה רגילה ולתחוב שתי תחיבות. ואם משתמש בסיכה סגורה (סיכת ביטחון) - מותר לתחוב רק פעם אחת, ולא פעמיים כי כשסוגר את הסיכה הוי ג' תחיבות, ואסור מדין תופר.

יש נשים שלובשות צעיף על ראשן, ותבא עליהן ברכת טוב. וכדי שהצעיף לא יפול יש שתוחבות סיכה גדולה בצעיף ובשיער - ומותר לעשות כן בשבת. וכל זה בתחיבה אחת מכל צד, אבל לתחוב את הסיכה פעמיים בצד אחד אסור כיון שזה נעשה קבוע.