סיירת או גדודים?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/04/08 12:38 יט בניסן התשסח

שאלה

אני לומד בישיבה מזה כשנתיים והגעתי להחלטה לאחר הרבה מחשבות והתלבטויות שאני צריך להתגייס ועכשיו עומדת בפני עוד החלטה להחליט לאן להתגייס (כבר החלטתי שאני רוצה להתגייס במסלול רגיל של 3 שנים).

אומרים שבשירות ביחידה מובחרת יש מצווה יותר גדולה, וה לא כל כך ברור לי למה. שהרי בגדודים עושים את העבודה השחורה היומיומית השוחקת, ושם גם יש אנשים מכל המגזרים ושכבות האוכלוסייה כך שיותר צריכים אנשים רציניים שיגיעו לשם וירימו את החברה. כל זה לעומת שירות בסיירת ששם יש אמנם מסלול קשה ומפרך אבל לאחר מכן יש לך חיים קלים. כך שלא ברור כל כך שנדרש ממך שם יותר מאמץ מאשר בגדודים. וגם לגבי הסיכון לא כול כך ברור איפה יותר מסוכן.

ברור לי שגם בסיירת וגם בגדודים עושים בשירות מצווה גדולה, אבל למה שירות בסיירת זה מצווה יותר למהדרין מאשר בגדודים?

אני לא בטוח שזה שאלה שצריך לשאול רב אבל חשוב לי דעה של תלמיד חכם בנושא.

תשובה

ב"ה

שלום.

אתה צריך לבחור במה שאתה מרגיש בתוכך שאתה רוצה ומשתוקק .ובדרך שאדם רוצה לילך בה מולכים אותו.

דע לך שמבחינת קיום המצווה כל מקום שהאדם נמצא בו זה טוב כי שם מקומו .

ראה נא שהצבא מורכב מכל מיני חילות ומכל מיני תפקידים וכל תפקיד הוא משמעותי ביותר והצבא לא היה יכול לתפקד אילו לא הייתה "מפקדה" ואין הבדל בין טייס קרב לשומר ש.ג או לנהג משאית או לנהג טנק או לטבח.

כי העיקר שהיכן שאתה נמצא תעשה את המוטל עליך על הצד הטוב ביותר מתוך תודעת שליחות של מצווה ומתוך אמונה בורא עולם שכיוון אותך למקום שבו אתה צריך להיות.

אז סיירת או גדודים ? להיכן שיקבלו אותך תלך!!

שיהיה בהצלחה והשם ישמור צאתך ובואך מעתה ועד עולם אמן.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.