סיוע חוץ

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 09/02/12 18:54 טז בשבט התשעב

שאלה

רציתי לדעת מהי לדעת הרב עמדת ההלכה לגבי מתן סיוע חוץ הומניטרי? ומהצד השני, האם יש להלכה מה לומר לגבי קבלת סיוע חוץ ממדינות זרות? אשמח בעיקר להפניות ולקבלת מקורות..

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אם הבנתי נכון, סיוע חוץ הומנטרי, הכוונה לעזור לעמים אחרים שנמצאים במצוקה,

לזה יש התיחסות במסכת גיטין: מפרנסין עניי גויים עם עניי ישראל, ונפסק כן להלכה ברמב"ם הלכות מלכים פרק י:
אפילו העכו"ם צוו חכמים לבקר חוליהם ולקבור מתיהם עם מתי ישראל ולפרנס ענייהם בכלל עניי ישראל מפני דרכי שלום הרי נאמר טוב ה' לכל ורחמיו על כל מעשיו ונאמר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

עיין הרחבה כאן:

http://www.manof.org.il/index.php?option=com_content