סיבוך

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 10/02/12 16:07 יז בשבט התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב

לדאבוני בשנים האחרונות עברו על ראשי כל מיני צרות,

הענין פשוט שבערך בהיותי בן 15 התחלתי להתחזק ובהיותי בן 18 נכנסתי לישיבה חרדית ושם הייתי 4 שנים בערך...לצערי מכל מיני סיבות שאין כאן מקום להאריך בהם לא כל כך הסתדרתי בעולם החרדי ולפני כחצי שנה עברתי לישיבה דתית לאומית חרדית שכזו עם ראש פתוח שלא כל כך עושים עסק מעניני מגזרים חרדי דתיל וכו' וב"ה טוב לי שם אך דא עקא שבעולם החרדי אין מה לומר שאין לי מה לחפש שידוך שם מה להם ולמי שלומד במקום כשלי ומאידך בעולם הדתי לאומי גם קצת מרתיע כל הענין הזה שהייתי בעולם החרדי פעם ואני נתפס כאדם שאינו סגור על דעותיו...מה גם שברצוני להמשיך ללמוד אחר החתונה ובציבור הדתי"ל פחות מכוונים לדרך הזו עד כמה שהבנתי...ובאמת אני מבולבל ונואש ולא יודע מה לעשות ואנה אפנה והשנים חולפות להן...תודה רבה על היעוץ ומחילה אם הכבדתי בשאלתי

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

הגבולות בין חרדים ודתיים לאומיים הולכים ומטשטשים, יש הרה סוגי חרדים ויש הרבה סוגי דתיים לאומיים,
ויש תחומם משותפים,

כשם שיש בחורים כמוך כך יש בנות שנמצאות בתחום הזה, כך שיש אוכלוסיה שלימה מהסוג שלך - שאין לה שם!,

בכלל ישנם גם בנות שלא סגורות על עצמם, ומצד שני גם אתה תוכל לעבור בירור פנימי ולהגדיר את עצמך,
כך שאני לא רואה בעיה מיוחדת למצא הצעות בשבילך.

אגב, גם מי שהוא ממש דתי לאומי או דתיה לאומית לא מוצאים כל כך מהר את בן זוגם, זה לא מתכון ברור לזירוז הענין.

בענין המשך לימוים, גם בציבור הד"ל יש הרבה אנשים שממשיכים ללמוד אחרי החתונה,
כמובן צריך לדאוג לענין הפרנסה אבל אלו כבר פרטים שתתנו עליהם אצת הדעת.

בברכה,

דני ארגמן