סיאנס

חדשות כיפה הרב שי פירון 04/03/02 18:17 כ באדר התשסב

שאלה

שלום רב!

לפי ההלכה אסור לאנשים לעשות סיאנס, אם רשום בתורה שאסור לעשות את זה אז זה קצת אמת לא? כי הקב"ה לא יגיד לנו לעשות משהוא שהוא שקר.

אז רציתי לשאול אותך הרב שי יקר, אם בסיאנס יש קצת אמת ולמה אי אפשר לעשות אותו?

תשובה

ב"ה

הסיבה המרכזית שבגללה אנו מתנגדים לעיסוק במוטיבים הקשורים בחיזוי העתיד, היא מתוך דאגה לנו כבני אדם. יחודנו הוא בהיותנו בעלי בחירה חופשית אנו לוקחים אחריות על חיינו ולא סומכים על הגורל או המזל. העברת מוקד החיים לחיזוי עתידות או הבנת העבר בדרכים על אנושיות פוגעת ביחודנו כבני אדם ועלולה למעט את צלם אלוהים שבנו

בברכה,

שי