סוף שמיטת התפוזים...

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 02/02/02 12:40 כ בשבט התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב, שלום רב

הייתי מעוניינת לדעת מה דינם של פירות ההדר בתקופה זו של השנה ומה יהיה דינם בהמשך

תשובה

פרות הדר המצויים בתקופה זו "חנטו" בשנת השמיטה ובאופן עיקרוני צריכים להיות קדושים בקדושת שביעית, אלא שישנם כמה חילוקי דינים לגבי הפירות הללו.
א. גינות פרטיות ואוצר בית דין- קדושים בקדושת שביעית.
ב. היתר מכירה-אין קדושה ולכן צריך להפריש תרומות ומעשרות (מספק מפרישים גם מעשר שני וגם מעשר עני ופודים את המעשר שני בלי ברכה)
ג. פירות נוכרים שגדלו בארץ ישראל-איו קדושה ולשיטת החזון איש יש קדושת שביעית.

להדרים עם קדושת שביעית זה רק עד לתאריכים דלהלן:
אשכוליות,פומלה,תפוז- ט"ו חשון תשס"ג
לימון-א’ אייר תשס"ג
מנדרינה,קליפים-י אלול תשס"ג
תפוז סיני- ט"ו תשרי תשס"ג