סוף זמן מנחה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/07/02 12:54 טו באב התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב,

ראיתי לכבוד הרב שנשאל על סוף זמן תפילת מנחה והשיב שהוא עד י"ג דקות לאחר השקיעה ורציתי לשאול בנושא.

יודע לי שגם הגר"ע יוסף שליט"א פסק כך עד לפני זמן מה, אולם בספרו "הליכות עולם" חזר בו ופסק שזמן מנחה הוא ממש עד צה"כ ויכול אדם להתחיל תפילת י"ח ובלבד שיתחיל לפני צה"כ (גם אם יסיים את התפילה לאחר צה"כ). רציתי לדעת אם כך היא דעת מרן הגר"מ אליהו שליט"א או שפסיקתו נשארה כשהיתה - שהזמן הוא עד י"ג דקין וחצי (כמובן, זמניות) לאחר השקיעה.

בתודה מראש,

חי.

תשובה

בס"ד

לא כל כך מבין את השאלה.
לעצם הענין ההלכה היא
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=8362

בהצלחה