סוף העולם ולימוד תנ"ך

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/04/11 11:02 ב בניסן התשעא

שאלה

שלום רב..

יש לי 2 שאלות..

1.אני בת 16 ומתחילה ללמוד תנ"ך ואני חוששת שסוף העולם יגיע ואני לא יספיק לגמור ללמוד..האם סוף העולם יהיה בדור שלנו או עוד כמה דורות?

2.קשה לי קצת ללמוד תנ"ך כי אני לא מבינה את הרמה הגבוהה שלו אתה יכול להגיד לי שיטה טובה או אתר טוב עם סיכומים והסברים מפורטים וטובים..תודה..

תשובה

בס"ד
שלום רב,

סוף העולם לפי התנ"ך זו לא תקופה קשה ולא מאיימת (כמו שאנשים חושבים בטעות). לפי התנ"ך בימות המשיח יהיה שלום בעולם כולו ותקופה טובה לעם ישראל.

את יכולה רק לקוות לסוף העולם היהודי מפני שאז לכולנו לא יהיו טרדות וצרות ונפתנה כולנו רק לעשות טוב וללמוד בשמחה.

המסגרת הכי ידידותית שאני מכיר ללמוד תנ"ך זהו ויקיטקסט. יש בו גם תנ"ך וגם פירושים ומאמרים.
הנה קישור

http://he.wikisource.org/wiki/עמוד_ראשי