סדר קריאת שם לבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/06/02 09:53 ב בתמוז התשסב

שאלה

האם חייבים לקרוא שם לבת רק ביום שקוראים בתורה?

העניין הוא שרצינו לתת שם בכותל ביום שישי (כדי שכמה שיותר אנשים יוכלו לבוא), אך ביום שישי אין קריאת התורה...

תשובה

בס"ד

אפשר ביום שישי בכותל, זה יותר מתאים.

אימרו את הנוסח הנמצא בסידורים לקריאת שם.

הנוסח המקובל בן הספרדים הוא:

יוֹנָתִי בּחַגְוֵי הַסֶּלַע, בּסֵתֶר הַמַּדְרֵגָה, הַרְאִינִי אֶת מַרְאַיִךְ, הַשְׁמִיעִנִי אֶת קוֹלֵךְ, כִּי קוֹלֵךְ עָרֵב וּמַרְאֵיךְ נָאוֶה:

ואם היא בת ראשונה יאמר: אַחַת הִיא לאִמָּהּ, בָּרָה הִיא ליוֹלַדְתָּהּ, רָאוּהָ בָנוֹת וַיְאַשּׁרוּהָ מלָכוֹת וּפִלַגְשִׁים וַיְהַללוּהָ:

מִי שֶׁבֵּרַךְ אִמּוֹתֵינוּ הַקּדוֹשׁוֹת שָׂרָה רִבְקָה רָחֵל ולֵאָה וּמִרְיָם הַנּבִיאָה וַאֲבִיגַיִל ואֶסְתֵּר הַמַּלְכָּה בַּת אֲבִיחַיִל, הוּא יבָרֵךְ אֶת הַיַּלְדָּה הַנּעִימָה הַזֹּאת ויִקָּרֵא שׁמָהּ (פלונית), בּמַזָּל טוֹב וּבִשְׁעַת בּרָכָה, וִיגַדּלָהּ בִּבְרִיאוּת, שָׁלוֹם וּמְנוּחָה. וִיזַכֶּה לאָבִיהָ וּלְאִמָּהּ לִרְאוֹת בּשִׂמְחָתָהּ וּבְחֻפָּתָהּ, בּבָנִים, עֹשֶׁר וכָבוֹד, דּשֵׁנִים ורַעֲנַנִּים ינוּבוּן בּשֵׂיבָה, וכֵן יהִי רָצוֹן ונֹאמַר אָמֵן: