סדרי זמנים בגאולה העתידית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/03/02 12:02 י בניסן התשסב

שאלה

מדברים המון על הגאולה העתידית ואומרים שכשתגיע הגאולה תהיה תחיית המתים-ז"א שאם תהיה תחיית המתים הגאולה הזאת תהיה נצחית-אז מה זה העולם הבא שגם מדברים עליו כ"כ הרבה הגאולה הזאת זה העולם הבא?! כולם מגיעים בסוף לחיי גן-עדן או גיהנום?!

תשובה

בס"ד

יש שלבים שונים בגאולה וכבר כתב הרמב"ם שאיננו יודעים מה קודם ומה אחר כך. אעפ"כ הוא כתב את דברי שמואל בגמרא ש"אין בין ימינו לימות המשיח אלא שיעבוד מלכויות בלבד".
זאת אומרת שבימות המשיח לא יהיה "שיעבוד מלכויות" - לא נהיה משועבדים תחת הערבים או הנוצרים. ובימינו כבר איננו משועבדים כל כך תחת המגפים שלהם וזה שלב מאוד מרכזי בימות המשיח.

נכון כתבת שהגאולה השלישית היא גאולה נצחית. אין אחריה עוד שיעבוד, אבל "תחית המתים" אינה מהשלבים הראשונים של הגאולה, היא באה יותר מאוחר.

גם "העולם הבא" במובן של חיי גן עדן או גיהנום הוא שלב היותר מאוחר של התהליך.

כשאני אומר מאוחר אינני יודע אם זה במרחק של ימים שנים או חודשים.