סבתא מדברת לשון הרע - מה לעשות?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/09/03 07:06 כ באלול התשסג

שאלה

כשסבתא שלי משוחחת איתי, היא בד"כ גם אומרת הרבה לשון הרע, ואני לא יודעת איך להגיב, כי אני לא יכולה לשתוק במשך כל השיחה, היא תפגע מזה, היא הרי מצפה ממני לשיחה עירה, שבה אני מגיבה לדבריה בין השאר...

אז מה לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לפני הליכתך לסבתך מומלץ להכין שיעורי בית על מה אפשר לדבר (נושאים שמעסיקים אותך ואת סבתך).
ולדאוג להעביר נושא בזמן שהדברים "מתדרדרים" למה שאסור לדבר ולשמוע.

בכל אופן ששומעים לשון הרע – צריך לא לקבלו ולא להאמין למה ששמעת ובכל למזער את הנזק.

תעשי ותצליחי.

וראי על מצוות הוכחה
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=30900