סבא לשא נימול

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/08/18 12:47 ח באלול התשעח

שאלה

סבא שלי מצד אמא יהודי אך לא נימול. אנחנו דואגים שיהיו לזה השלכות כאשר זה יוודע...

האם הוא ייקבר בבית קברות יהודי באופן נורמלי? האם אני ושאר הנכדים נוכל להתחתן ברבנות?

תודה רבה על המענה

תשובה

ב"ה

שלום.

יישר כוח על כך שאתם הנכדים דואגים לסבא שיחה לאורך ימים טובים ושנים ארוכות.

כדאי לפנות לרב השכונה במקום מגוריו של סבא וליידע אותו על העיניין והוא יעשה בחכמתו וכחוכמתו וידבר עם סבא ויברר בעדינות ובזהירות את העיניין והיה אם אמת נכון הדבר הוא ימצא את הדרך לשכנע את סבא לקיים את מצוות ברית המילה.

ואם לא, אז בבוא היום אחרי 120 צריך ליידע את אנשי החברא קדישא והם יעשו כחכמתם. ובכל מקרה אם הוא יהודי רק שלא נימול זה לא קשור ולא פוגע בילדים שלו או בנכדים.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.