נתינת טבעת לבעל

חדשות כיפה הרב שי פירון 16/06/02 03:37 ו בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

עמיתה לעבודה נישאת בשעטו"מ ומעונינת אף היא להעניק לבעלה טבעת מתחת לחופה.

בשיחה מקדימה שהיתה לבני הזוג עם הרב המחתן, אמר להם הרב שהדבר אפשרי אך רצוי שגם היא תאמר פסוק בשעת הנתינה (להבנתי, על יסוד המאמר ב"תחומין" כרך כא כמדומני - להוציא מ"חוקות הגויים").

מה דעת הרב בנידון?

מנסיונו של הרב, מה הפסוק הנאמר?

תשובה

ב"ה

שלומות

על פי הנראה בעיני יש להפריד בין הטקס לבין נתינת הטבעת, כגון שאחר שבירת הכוס, יאמר הרב: "הכלה רוצה לתת מתנה לחתן" ואז יובן שאין זה חלק ממעשה הקידושין. ובנייר עמדה שפרסם ידידי הרב בניהו ברונר , מי שאחראי על ההיבטים ההלכתיים בפרוייקט החתונות של צהר, ראיתי שניתן שהכלה תיתן לחתן עוד לפני החופה - בדרכם אליה.

ביחס לפסוק הרוב נוהגות לומר: "שמני כחותם על ליבך"...

בברכה,

שי