נשמהעילוי

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 12/11/21 08:32 ח בכסלו התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

מה שלומך?

לפני כמה זמן היה לי חלום מודע וראיתי איזו דמות ליד המיטה שלי, לא פחדתי, אפילו הרגשתי שהיא שם בשביל לשמור עלי, האם נכון להדליק נר לעילוי הנשמה ואם כן מה אומרים במצב כזה?

תודה

תשובה

שלום

אין חובה לעשות משהו מיוחד. רובם ככולם של החלומות באים ממעמקי תת הכרה בנפש, שאיננו מכירים את עמקה.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

היות ולא קמת מוטרד או נסער מהחלום, אני לא חושב שיש צורך לעשות משהו, אלא אם כן כמובן אתה מרגיש צורך.

כל טוב ושבת שלום