נשיקה לדודה זקנה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 02/09/14 20:25 ז באלול התשעד

שאלה

אני אדם שמתחזק בתורה ומלאט לאט מעלה את "הרמה" בעשיית המצוות בדרך של "מדרגה-מדרגה", וכרגע בחודשים האחרונים התחלתי לשמור נגיעה. חלק מהמשפחה שלי קיבלו זאת, אבל באירוע משפחתי שהיה, הייתה דודה זקנה(כבת 80) שרגילה שאני כל הזמן מנשק אותה דרך כבוד, והפעם לא עשיתי זאת. היא כעסה עלי(נפגעה), וישבתי להסביר למה אני לא עושה זאת(בצורה מנומסת), והיא לא קיבלה זאת, האם נהגתי נכון בכך שלא נישקתי אותה(כי פשוט התייחסתי להלכה כמו שהיא בלי הקלות בזה שאין לי שום חיבה לאישה בת 80)?

נ.ב.

חשוב לציין שנושא הנגיעה אצלי חשוב, כי אני מנסה לעבוד על עצמי בכל הכוח על עוונות שעשיתי לפני התשובה, ואני פשוט משתדל בדברים האלו כדי לא להיכשל.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

נהגת כראוי,

רק להבא תשתדל לא להגיע למצבם כאלה, אל תנסה להסביר, לא תמיד מבינים,

אם רואים אדם שהולך לפי העקרונות שלו, יתכן שבהתחלה יכעסו אבל אם רואים שהוא עקבי אז מתחילים לכבד, גם בלי ההסברים וגם בלי להבין,

כמובן שצריך לנהוג כבוד בכל בני המשפחה נשים כגברים.

בברכה,

דני ארגמן