נשיקה בלחי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/10/02 15:31 כב בחשון התשסג

שאלה

אני לומד בבית ספר חילוני, והמנהג שלנו הוא שכשאומרים שלום אז מביאים נשיקה בלחי(כדרך קבע) לי זה לא מפריע אבל אני לא כ"כ מרגיש נוח עם זה, מה לעשות????????

תשובה

ב"ה

ברכה ןשלום.

ראשית אני מאוד מעריך את טוהר ליבך וישרותך הפנימית
כי הרגש שלך נכון !!!!!!!

אני חושב שבמקרה זה עליך לסמוך על החושים הבריאים שלך ולהפסיק עם המנהג המגונה הזה לתת נשיקת שלום לבנות.

כי זה שוחק אצלך את הטוהר הפנימי.

אז איך מפסיקים?

פשוט מאוד,
מקבלים החלטה חזקה שמפסיקים.נקודה.

דע לך כי לעמוד בניסיון אחרי הקבלת ההחלטה כמוה כמו ניסיונו של אברהם אבינו לעקוד את יצחק על המזבח.
כן ,
אם אתה מצליח לעמוד בניסיונות האלה אתה כמו אברהם אבינו.
אל תיפול ואל תבוש מן המלעיגים עליך .
הרבה עוצמה פנימית ואמונה בצדקת הדרך שבחרת תגרום לכך שבסופו של דבר אתה תצא מהניסיון הזה מחוזק.

יישר כוחך!!!!

בברכה,

עוזיאל