נשים בעבודה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/09/11 21:24 כ באלול התשעא

שאלה

איך יש להתנהג עם נשים בעבודה?

חלקן מושכות לשיחות חולין ושואלות שאלות בעניינים אישיים.

כיצד נוהגים עם נשים במקום העבודה שלבושן אינו צנוע?

האם יש להמנע מלדבר איתן?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הכלל הוא לשמור על הצניעות אבל להמנע מלהגיע להלבנת פנים של אישה.

יש גבולות ברורים וצריך לשמור עליהם - חשוב לעשות זאת בלי לפגוע בזולת.

הכי נכון - להמנע משיחות סתמיות, אלא אם כן הדבר ממש נדרש - כגון אם מישהי משתפת אותך באסון או בשמחה שקרו במשפחה שלה וכד', גם אז צריך למצוא את הגבול הנכון ולא להפוך זאת לקשר משמעותי.

תשתדל להיות בחברתם של גברים או להעסיק את עצמך (עיתון... מחשב...) כך שלא תגיע לסיטואציה של חברת נשים.

יש להמנע מאפשרות של הסתכלות במקומות לא צנועים אם בכך שתשב מקום שממנו לא רואים או בכך שתתרחק מאותם נשים - שוב חשוב לעשות זאת ברגישות ושלא יפגעו.