נשיאת נשק לצרכי הגנה לבנות

חדשות כיפה הרב שי פירון 30/03/02 15:19 יז בניסן התשסב

שאלה

שלום, השאלה שלי היא האם מותר לבת לשאת נשק בכלל או בגלל המצב מותר לבנות להסתובב עם נשק כהגנה וכן האם מותר לבת להתנדב במשמר אזרחי? אשמח מאוד לדעת את המקורות שעומדים מאחורי התשובה

בברכת מועדים לשמחה

פרידה

תשובה

ב"ה

שלומות,

בעניין נשיאת נשק שלבת לצורכי הגנה עצמית - הדבר מותר על פי פסיקתו של הרב פיינשטיין לנשות גוש עציון, ואין בכך כלי גבר אלא רק במה שבא לצורך התקשטות וכו' ולא מה שבא לצורך הגנה עצמית.

בעניין ההתנדבות למשמר אזרחי, אם מדובר בשעות הלילה יש להזהר מבעיות של יחוד וכו'.
ולכן, אני מאוד מסתפק בדבר. אם כן, אז רק כמה בנות יחד, מה שמגן על כולכן בעצם השהות המשותפת.

בברכה,

שי