נר שבת במלון, הפשרת אוכל בשבת, דיבור אחרי ק"ש שעל המיטה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/08/13 09:46 ז באלול התשעג

שאלה

התחייבתי להדליק נרות 128 יום לפי המלצת רב. אני יוצאת לנופש ובחדר המלון לא ניתן להדליק כדי לא להפעיל את הכיבוי אש....

האם אפשר לבקש ממישהו אחר שידליק עבורי? או להוסיף ימים כשאחזור?

לגבי הפשרת בשר בשבת כדי לבשל במוצ"ש - האם זה מותר? זה בעצם לתכנן למוצ"ש...

לגבי קריאת שמע - האם אסור לדבר לאחר מכן?לאכול?לשתות? כי אני קוראת מוקדם כדי לא לשכוח ולהירדם?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

למיטב ידיעתי בכל מלון יש מקום להדליק נרות. את צריכה לברר בקבלה, לאמר להם שאת רוצה להדליק נרות ושיאמרו לך היכן את יכולה לעשות זאת.

אם אין פתרון במלון את צריכה לקבל הנחיה ממי שהמליץ לך לעשות זאת.

הפשרת בשר, וכל הוצאה של אוכל מהפריזר שלא לצורך השבת אסורים משום הכנה משבת לחול.

לכתחילה אין לעשות פעולות לאחר קריאת שמע שעל המיטה. את צריכה לסיים את כל ההתארגנות לשינה לפני קריאת שמע.

אם אין כל ברירה, את לא נרדמת או קרה משהו מיוחד, אפשר בשעת הצורך לאכול, לשתות או לדבר.

אם הקושי שלא לדבר וכד' הוא קבוע בכל לילה, אפשר לומר 'המפיל' בלי שם ומלכות, אז אין דרישה שלא לדבר וכו'