נקמה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/07/19 19:23 כז בתמוז התשעט

שאלה

לפעמים קורה לי שבת דודה שלי שאנחנו חברות מאוד מאוד טובות קצת פוגעת בי בדברים מסוימים ואני באמת לא מחזירה לה כפי שהיא מתנהגת אלי ואני מרגישה שאני יוצאת קצת פראיירית במובן מסויים ואני כן מדברת איתה על הנושא הזה והיא עדיין ממשיכה. האם אני צריכה להתנהג ולהחזיר לה בצורה שהיא מתנהגת אלי? או שזה נקרא נקמה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תמיד צריך להתנהג לפי האמת. מושגי נקמה אינם "אמת", אמנם לפעמים יש מושג כזה, אבל זה לא שייך בדברים רגילים יום יומיים. החיים הרגילים צריכים להתנהג בנימוס וכבוד, ואפילו אם אדם מסויים לא מתנהג כראוי זה לא מחייב את השני. אדרבא זה מגדיל את ההפרש מה ביני לבין השני. האדם הוא מוסרי ומנומס ואם השני מתנהג אחרת זה לא מחייב אותי. אפשר לפעמים להפסיק חברות בגלל התנהגות כזאת, אבל לא כדאי לאמץ שיטות שאינן נכונות, ואפילו שזה רק חד פעמי, בסוף מתרגלים לדרך לא נכונה, ואנחנו צריכים לנהוג בדרך ארץ.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ