נפלתי לאחר התחזקות ממושכת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/06/20 09:44 כד בסיון התשפ

שאלה

שלום לכבוד הרב, לאחר התחזקות ממושכת של כמה שנים, נפלתי, והנפילה נמשכת כבר כמה חודשים.. מעוניין להרים את עצמי מחדש, אני חושב שבגלל שהתחזקתי מהר מידי לא היה לי כח להמשיך והלכתי.. מעוניין להתחזק בחזרה בצורה הדרגתית וכמו שצריך. אני מניח תפילין ולומד רבע שעה פה ושם, אך לאחרונה אני רוצה לעשות את זה מידי יום - נט"י, 10 דק' תפילין ורבע שעה לימוד. האם זה מהר/לאט מידי? במיוחד לבחור ישיבה לשעבר.. ומה עושים בקשר לשאר? תודה רבה

תשובה

שלום

פעמים רבות התקדמות מהירה מדאי פועלת נפילה. כפי שתארת.

לפיכך טוב שאתה מנסה לבנות סולם מאמץ שתוכל לעמוד בו.

תשבץ בשלבים הראשונים מצוות בשילוב של הפרמטרים הבאים-

מאמץ, חומרה (דאורייתא), ניראות (כיפה ציצית ולבוש), תחושת חשק, וקביעת עיתים.

תתחיל מהסרת המניעים לעבירה (מחשב בלי סינון, חברה לא טובה וכד'), ובמצוות שיש בהן הצלבה גדולה בין הפרמטרים לעיל, ולאחר מכן תמשיך להתקדם.

לא לפחד ולא להלחץ. לעבוד את השם בשמחה, ואם נופלים קמים ומנסים, שהרי לא רק את הנפילה השם רואה אלא גם ובעיקר את הפעמים שלא נפלת, ואת מאמציך בתחומים נוספים.

כל טוב