נפלתי, איך קמים?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/07/13 23:17 ו באב התשעג

שאלה

שלום,

בעברי נחשפתי לאתרי אינטרנט לא טובים ("אתרי אישות")- והגעתי למחשבות לא טובות וגם לצערי...

אני ממש רוצה להפסיק עם זה...

עם האתרים ב"ה הפסקתי ממזמן..

אבל לצערי עם המעשה לא. כל פעם מחדש אני נופלת וכועסת על עצמי ומתביישת ומחליטה שזהו. כאן אני מפסיקה- ושוב אני נופלת.. בנשמה שלי אני פוגעת כל פעם מחדש.. אני לא רוצה לפגוע בנשמתי. וגם לא בגופי חלילה.

מה אני יכולה לעשות ?

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

שינויים צריכים תהליך.
להרוס אפשר ברגע, אבל בשביל לבנות צריך זמן.
כך גם בנפש - אפשר ליפול ברגע אבל בשביל לעמוד איתן וחזק צריך זמן (לכן כל כך מזהירים מפני הסכנות הללו שנמצאות ברשת...).

לפי מה שאת כותבת, מבחינת הרצון הפנימי, את נמצאת כרגע במקום טוב מאוד. את יודעת ומבינה מה נכון לך.
לכן את יכולה להיות בטוחה שתצליחי.

תני לעצמך את הזמן להתקדם בתהליך.
אל תדרשי מעצמך כרגע הצלחה מלאה אלא רק התקדמות.
תציבי לעצמך מטרות ביניים: בהתחלה - שלשה ימים נקיים. אם את מצליחה בכך - דיינו.
אחרי שבועיים כאלה - תוסיפי יום = ארבעה ימים נקיים.
אחרי עוד חודש = חמישה ימים נקיים וכו´
במקביל תשתדלי להתמלא בדברים מחזקים - להתפלל, ללמוד לקיים מצוות...

בהצלחה!