נפילת כיפה מהראש ואובדנה מספר פעמים בזמן קצר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/03/20 05:30 יג באדר התשפ

שאלה

במהלך השנה העברית האחרונה התחזקתי, לפני כחודש נפלה ואבדה כיפה וכנס נמצא לאחר כשבועיים זרוקה ליד המכונית דלי בחנייה ציבורית שאינני חונה בה.

השבוע אבדו לי 3 כיפות , ואני חש שהנל רמזים. מניח שמשהו לא תקין בתהליך או במידות שלי. אולי אף בקשיים מבית עם חזרתי בתשובה.

אודה לכיוון, אם אפשר בכלל

שבוע טוב ופורים שמח

תשובה

בס"ד

שלום רב,

התשובה הנכונה לכל השאלות הללו: "תמים תהיה עם ד' אלוקיך". תעשה את מה שצריך ונכון לעשות: להתפלל, ללמוד תורה, לקיים מצוות ולהרבות במעשים טובים. הנח את כל הניחושים בצד, אל תטריד עצמך.

עוד עצה קטנה - אם יש לך נטיה לאבד כיפות בזמן האחרון, שמור לעצמך כמה כיפות נוספות, שיהיה לך במקרה ותאבד עוד פעם את הכיפה...