נפילות באינטרנט

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/10/11 11:55 יא בתשרי התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נשואה ובהריון... ובשנה הזאת איכשהו יצא שנפלתי המון בצפיה בסרטים לא צנועים... אני מתביישת בזה ועצובה...

זה התחיל מחיפוש מידע כי הייתי מבולבלת וזה נגמר בצפיה בסרטים..

היום נפלתי אחרי הרבה זמן של שמירה על עצמי... יום אחרי יום כיפור...

ובעקבות זאת נדרתי נדר... שבכל פעם שאפול בצפיה בסרט כזה אשים 100 ש"ח בקופת צדקה...

שתי שאלות:

1. אני לא יודעת איך לנקות את עצמי... ולא רוצה לשתף את בעלי כדי לא להכאיב לו... אני אוהבת אותו מאוד!

2. נדרתי נדר למרות שאני יודעת שזה אסור... זה כו"כ נורא שנדרתי?

זה אולי הדבר היחיד שיכול לעזור לי... אני ממש לא מוצאת פיתרון אחר...

זה חטא לנדור נדר?

זהו,

אשמח לקבל ממך תשובה.

בברכה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הכאב שלך מורגש בכל מילה ומילה שאת כותבת. משום כך הנפילה שלך אינה מעידה על מצב ירוד אצלך. להיפך - הזעזוע הנורא שלך מהנפילה מעיד על פנימיות מאוד גבוהה.
יש מי שנופל מפני שלא אכפת לו - לך מאוד אכפת.
יש מי שנופל מפני שהוא לא חושב שזה נורא כל כך - עבורך זה נורא ואיום.
הנפילה היתה אחרי הרבה זמן של שמירה - זה אומר שאת מסוגלת לשמור על עצמך וזה חשוב מאוד.

כדי לחזק את השמירה צריך ללמוד היטב את הנפילה!
נסי לשחזר את הנפילות שהיו לך - ולהשיב על השאלות:
באלו נסיבות אישיות את נופלת (כאשר את שמחה או כאשר את מדוכאת, כאשר את מרגישה רעננה או עייפה...)
כמו כן באלו נסיבות טכניות זה היה (כשאת לבד במשך היום, בשעה מאוחרת בלילה, בבית או בעבודה, במחשב הבייתי או הנייד...)
הלימוד יאפשר לך להכיר ולהבין:
1. באלו נסיבות, רגשיות וטכניות, את נופלת.
2. מה הנפילה הזאת מעניקה לך (אנחנו נכשלים בדברים שמספקים לנו איזה שהוא צורך, לעיתים צורך לא ערכי ולא מוסרי, אבל זהו צורך ויש להכיר בו).

לאחר הלמידה וההכרות עם מה שמאפיין את הנפילה, תחפשי פתרונות שיעניקו מענה לכל מה שמפיל אותך:
מצד אחד תתרחקי מהנסיבות שבהם את נופלת (אם זה קורה כשאת עם המחשב הנייד בחדר שינה – תשתמשי במחשב הנייד רק בסלון...)
מצד שני העניקי לעצמך סיפוק שבהיתר, שימלא את הצורך שמביא אותך ליפול.
לדוגמה: אם הנפילה באה מתוך עצבות – תעודדי את עצמך בדרכים שישמחו אותך: לצאת לבית קפה עם בעלך, לקנות לעצמך בגדים יפים... (לעיתים אנחנו נמנעים לשמח את עצמנו בדברים 'ארציים' שהם מותרים כמו בית קפה או בגדים, בסוף אנחנו נופלים בדברים אסורים)

אין איסור לנדור נדר. הבעיה היא שאנחנו לא עומדים בנדר ואז עוברים על איסור. לכן ממליצים מאוד לא לנדור.
במקרה שלך – ההרתעה של תשלום צדקה לא יכולה להיות פתרון אלא רק סוג של הרחקה, לכן חשוב לפעול לעקירת הפיתוי (כמו שהצעתי לעיל) ולא לסמוך רק על הנדר.

בהצלחה